Het onderhouden van je parketvloer is best belangrijk. Op die manier zorg je ervoor dat je vloer lekker lang en mooi mee gaat. Kijk bij Online Parket Specialist en vind alle materialen die je nodig hebt voor een goed onderhouden vloer.  Alleen hoe moet je het dan onderhouden? En wat moet je wanneer doen? In dit artikel leg ik uit wat wanneer gedaan moet doen en hoe je dit het beste kan aanpakken.  

Dagelijkse onderhoud

Dagelijks komt er best veel vuil op je vloer terecht. Helemaal wanneer je huisdieren of kinderen in huis hebt. Door dit dagelijks te verwijderen voorkom je dat het vuil op de vloer hele kleine krasjes veroorzaken. Door dagelijks te stofzuigen wordt de kans op deze krasjes aanzienlijk verminderd. Houdt er rekening mee dat de borstel van de stofzuiger naar beneden staat. Op die manier voorkom je dat de stofzuiger krassen achterlaat. Laat je daarom goed adviseren over welke stofzuiger geschikt is voor jouw parketvloer. 

Wekelijkse onderhoud

Door wekelijks de vloer te dweilen worden vlekken in de vloer op tijd weggehaald. Wanneer een vlek te lang in de vloer blijft zitten wordt het steeds lastiger om de vlek eruit te krijgen. Bij het dweilen is belangrijk dat de vloer niet langdurig nat blijft en niet te vochtig wordt gemaakt. Zorg er daarnaast voor dat er weinig temperatuurverschil is. Gebruik daarom lauw/koud water met een klein beetje natuurzeep. 

Het gebruiken van natuurzeep zorgt voor een kleine beschermlaag aan de vloer. Op die manier worden krassen in vloer nog meer voorkomen. Door dit wekelijks te doen zorg je voor een glanzende en goed beschermde vloer. 

Jaarlijkse onderhoud

Het jaarlijkse onderhoud is belangrijk voor de levensduur van de parketvloer. Door de vloer jaarlijks in de olie of de wax te zetten wordt de vloer grondig gereinigd. Voordat je hier mee gaat beginnen moet de vloer eerst goed gereinigd worden met een intensiefreiniger of ontvetter. Hierdoor verwijder je de zeeplaag en hardnekkig vuil en komen de poriën van de vloer open te staan. Waardoor olie of wax beter kan intrekken. 

Let erop dat er niet te veel olie of wax wordt gebruikt dit zorgt ervoor dat de vloer gaat trekken. Laat de olie of wax 4 uur lang drogen en loop daarna de eerste 24 uur niet met schoenen over de vloer. 

Het onderhouden van een parketvloer is dus eigenlijk best eenvoudig en best belangrijk voor de levensduur van je vloer.