Een goeie voorbereiding is en blijft het halve werk. Maar dan moet de rest nog komen… Ga daarom nooit lichtzinnig om met een groots project als een verbouwing. Als je rekening houdt met onderstaande facetten, red je het wel!

Hulp inschakelen

Voor sommige grote klussen heb je een aannemer nodig. Vraag verschillende offertes aan en ga in zee met degene die je de beste service biedt en met wie je een persoonlijke klik hebt. Dat hoeft dus niet de voordeligste te zijn! Bespreek alle plannen uitvoerig en leg ze vast, zodat je altijd samen op één lijn zit.

Maar vrienden, familie en buren kunnen natuurlijk ook de handen uit de mouwen steken! Zolang jullie weten wat jullie doen, valt er een heleboel bereiken.

Gereedschappen en materialen

Ruim voordat je aan de werkzaamheden begint, dien je over de juiste gereedschappen en materialen te beschikken. Groot materieel zul je waarschijnlijk moeten huren maar kleiner gereedschap heb je wellicht zelf al in huis. Zoniet, ga dan bij jezelf na of aanschaffen de moeite waard is. Misschien gebruik je ze na deze klus wel nooit meer! Mocht dat scenario waarschijnlijk overkomen, dan kun je beter in je omgeving rondvragen of je ze van iemand mag lenen.

Materialen schaf je uiteraard aan in de plaatselijke bouwmarkt.

Afval verwerken

Wanneer je veel gaat slopen en verbouwen, krijg je een hele hoop afval voor je kiezen. Om ervoor te zorgen dat deze resten niet in de weg gaan liggen en een onveilige situatie creëren, is het zeer verstandig om een bouwafval container te huren. Selecteer de juiste bak die past bij de afvalstroom waar je van af wilt. Zo houd je de kluswerkzaamheden netjes en overzichtelijk!