Sommige huizen hebben de beschikking over een bijkeuken. Een enorme luxe, maar het kost ook wel wat geld om een bijkeuken te plaatsen. Het is belangrijk dat je het juiste type vloer kiest voor je bijkeuken. Soms is het echter wel lastig om de juiste keuze te maken. Want aan welke specificaties moet de vloer in de bijkeuken voldoen? De experts van Vloerloods kunnen je helpen om de juiste keuze te maken? Wil je van tevoren al wat extra informatie hebben? Lees dan deze blog!

 

Pvc vloer

Een pvc vloer is eigenlijk een alleskunner. Het past in veel verschillende ruimtes en het biedt gigantisch veel voordelen. Zo is een pvc vloer heel sterk, waardoor die lang mee gaat. Door de lange houdbaarheid is die relatief voordelig. De aanschafprijs is hoger dan bijvoorbeeld laminaat, maar de duurzaamheid van de vloer zorgt voor een minimaal prijsverschil. Ook is het makkelijk te onderhouden. Een klein beetje dweilen is al voldoende om de vloer glanzend schoon te krijgen. Daarnaast verkleurt een pvc vloer niet zo snel. Dit is gunstig, aangezien er vaak veel zonlicht valt in bijkeukens. 

 

Tegels

Ook tegels zijn uitermate geschikt voor een bijkeuken. Tegels hebben veel voordelen die een pvc vloer ook heeft. Zo is een tegelvloer ook makkelijk te onderhouden. Een keertje stofzuigen en dweilen is vaak al genoeg. Daarnaast verkleuren tegels ook niet zo snel. Het grootste nadeel van tegels is dat ze de kou heel goed geleiden. Als je dus ‘s ochtends met blote voeten op een tegelvloer loopt, dan kan je al snel koude voeten krijgen.Tegels