Ben je je huis aan het opknappen? Misschien denk je dan niet als eerst aan de trap. Maar als je toch bezig bent, kun je de trap ook wel meenemen, toch? De trap is vaak het eerste waar je naar kijkt als je binnenkomt, het is een echte eyecatcher. Een mooie trap zorgt er dan ook voor dat het hele huis af is. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een geheel nieuwe trap te laten plaatsen, maar je kunt hem net zo goed opknappen.

Een likje verf

Wil je de trap opknappen maar heb je niet zo’n groot budget? Een van de makkelijkste manieren om je trap een opknapbeurt te geven is met een likje verf. Hier komt geen ingewikkeld meetwerk aan te pas, je hoeft alleen een mooie kleur verf uit te zoeken. Het is wel belangrijk dat je de juiste verf kiest. Je loopt namelijk erg veel op de trap en je wilt niet dat de verf na een tijdje begint te slijten. Je kunt het beste een vloercoating met twee componenten gebruiken; basiscoating en een verharder. Er zijn ook speciale anti-slip verfsoorten te verkrijgen, zodat je niet makkelijk van de trap glijdt.

Tapijt op de trap

Wil je toch liever iets zachts onder je voeten? Dan kun je ervoor kiezen om tapijt op de trap te leggen. Dit lijkt misschien een makkelijk klusje, maar is het niet. Tapijt leggen is namelijk een erg precies werkje, je moet alles precies opmeten en goed insnijden en bevestigen.

Net zoals bij laminaat, moet je als je tapijt gaat leggen een ondervloer leggen. Met deze ondervloer kun je de levensduur van je trap verlengen. Het zorgt er namelijk voor dat het tapijt niet snel slijt. Als het tapijt eenmaal is gelegd, is het van belang dat je het goed onderhoudt. Stofzuig regelmatig en maak het tapijt soms schoon met water.

Toch laten renoveren?

Klinkt de trap opknappen je als muziek in de oren? Maar heb je eigenlijk geen tijd of zin om dit zelf te doen? Of misschien ben je wel niet zo’n handige harry. Je kunt de trap ook laten renoveren door een professional. Deze heeft verstand van zaken en zo heb je garantie dat je trap er ook echt als nieuw uit gaat zien. Woon je toevallig in Noord Holland? Met een traprenovatie in Noord Holland door Traprenovatiebedrijf.nl heb je binnen no-time een opgeknapte trap.