Marmer in je keuken kan moderner ogen dan andere materialen, lees hier 4 voordelen van marmeren keukens. Marmer wordt eeuwenlang in de architectuur en interieur design gebruikt, hierdoor maak je comeback een moderne keuken. Of je nu op zoek bent naar slechts een paar accenten van marmer toe te voegen of volledig opnieuw de hele ruimte, zijn er tal van voordelen die komen met dit klassieke materiaal.

Tijdloosheid

Marmer is tijdloos en veelzijdig; het ziet er goed uit in elk kleurenpalet of stijl. Zelfs als je stijl van jaar tot jaar of decennium tot decennium verandert, zal het marmer door de jaren heen mooi blijven zonder ooit uit de mode te raken. Dit maakt marmer een uitstekende investering voor degenen die willen dat hun keuken er geweldig uit te zien, ongeacht hoe hun smaak veranderd in de tijd.

Duurzaamheid

Marmer is zeer duurzaam en is bestendig tegen slijtage. Het zal geen vloeistoffen absorberen zoals andere materialen zoals hout of graniet. Dit betekent dat het gemakkelijker te reinigen en te onderhouden is,  je hoeft je geen zorgen te maken over vlekken of krassen op het oppervlak als er iets op gemorst wordt.

Hittebestendigheid

Een ander voordeel van marmer is de hittebestendigheid het kan ongelooflijk hoge temperaturen aan zonder te barsten of krom te trekken zoals sommige andere materialen. Dit maakt het ideaal voor werkbladen waar hete gerechten direct op het oppervlak kunnen worden geplaatst zonder angst voor schade. Omdat marmer geen warmte geleidt blijft het koel, zelfs als er hete voorwerpen op worden geplaatst. Dit helpt om delicate oppervlakken zoals houten tafelbladen eronder te beschermen tegen eventuele schade door hitte die ze anders zouden kunnen oplopen.

Schoonheid

Tot slot, misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van marmer in je keuken is de schoonheid ervan! Marmer komt in vele kleuren en patronen die het gemakkelijk maakt om je ruimte aan te passen met welke look je wenst – van klassieke volledig witte ontwerpen tot moderne gemengde gekleurde stijlen die leven brengen in elke kamer! Plus, omdat elk stuk marmer uniek is op zijn eigen manier, is je keuken altijd uniek!

Met zijn tijdloze design , duurzaamheid, hittebestendigheid en schoonheid, het toevoegen van marmer in je keuken maak je zeker impact! Of je nu een volledige renovatie gaat doen of gewoon paar accenten wilt toevoegen met accessoires zoals snijplanken en onderzetters – het toevoegen van dit klassieke materiaal zal zeker helpen de keuken luxer te ogen! Overweeg om een aantal prachtige marmeren accenten toe te voegen – je zult er geen spijt van krijgen!

Bron: Pure natural stone.