Verhuizen naar uw eerste huis is een grote stap en verandert uw levensstijl. Aan de positieve kant, krijgt u meer ruimte, minder verstoringen, en een plek die u uw eigen kunt noemen. Aan de andere kant betekent dit een overvloed aan reparaties en taken waar u mee te maken krijgt, voordat u de sleutel in het slot omdraait. Gelukkig hebben we deze tips voor het verhuizen naar een nieuw huis samengesteld, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de nitty gritty en zich richten op het maken van uw huis als een thuis (Bron: Boxx).

Vasthouden aan de nummers: het meten van uw huis

Voordat u u ergens aan verbindt, zorg er dan voor dat het precies is wat u wilt. Zorg ervoor dat alle afmetingen precies goed zijn. Er zijn hier geen snijhoeken voor om weg te halen! Als uw huidige spullen niet passen in uw huis zult u onnodig meer geld uitgeven om spullen te kopen die wel in het huis passen.

Leer over de buurt

Leer meer over de scholen in de buurt – zelfs als u geen kinderen hebt. Hoewel dit misschien niet onmiddellijk een punt van zorg is, kan het belangrijk worden voor in de toekomst. Het speelt ook een grote rol in de waarde van uw woning en belastingen. Ontdek nuttige bronnen, zoals schoolrapporten en school district ranglijsten etc.

Budget, Budget, Budget

Denk na over hoeveel u daadwerkelijk zult uitgeven voordat u erin springt. U bent verantwoordelijk voor de hypotheek, maar heeft u nagedacht over alle andere kosten die op uw pad komen? Koeling, warmte en andere nutsvoorzieningen kunnen oplopen, afhankelijk van waar u bent en de leeftijd van uw huis. De verzekering van de huiseigenaars kan ook extra kosten toevoegen die kopers vaak over het hoofd zien tijdens het kopen van een woning. Afhankelijk van waar u woont en of u ook aanvullende verzekeringen nodig heeft om u te beschermen tegen natuurrampen en gebeurtenissen. Vergeet niet de extra nutsvoorzieningen zoals gas, water en riolering. En dan zijn er de grote – belastingen. Andere kosten komen ook uit uw eigen zak, dus zorg ervoor dat de begroting voor eventuele upgrades of reparaties die nodig zijn voor en nadat u verhuisd meegerekend zijn, zoals het huren van een opslagruimte.