Een L profiel beton, ook wel L-elementen genoemd, worden vaak in de tuin voor diverse constructies gebruikt. Ze kunnen als keerwand gebruikt worden of je kunt er makkelijk een plantenbak of muurtje van maken. Je kunt ze eenvoudig bestellen via de website van Betongoed. Het L profiel beton is erg sterk, kleurvast en duurzaam. Vandaar dat ze ook goed als keerwanden gebruikt kunnen worden. Beton is vrij goedkoop materiaal dat toch erg duurzaam is, waardoor je dus voordelig stevige elementen in je tuin kan maken die jarenlang mee kunnen gaan. 

L profiel beton plaatsen

Het plaatsen van een L profiel beton is vrij eenvoudig. Ze zijn ook redelijk eenvoudig te verplaatsen waardoor je ze dus meerdere keren kan gebruiken. Als je een L profiel beton als keerwand gebruikt kun je ze bijvoorbeeld naar elkaar plaatsen en zo kunnen ze het drukkende gewicht van de grond of het zand dat erachter ligt goed tegenhouden. keerwanden van beton worden namelijk vooral gebruikt voor het overbruggen van hoogteverschillen in de tuin. Hierbij wordt de onderzijde vaak ingegraven zodat het achterliggende opgehoogde zand goed tegengehouden kan worden. Als je meerdere betonnen L elementen naast elkaar plaatst, zorg dan dat je ze strak naast elkaar plaatst op gelijke hoogte. Zo zorg je ervoor dat de druk goed verdeeld wordt. Je kunt de kieren eventueel dichtlijmen of de elementen vastzetten met cement. Een L profiel beton wordt ook vaak om vijvers, bloembakken, of traptreden mee te creëren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld ook een L hoekelement combineren met een L element. Met de grijs en antracietkleurige L-elementen kan je de tuin een mooie moderne look geven zonder al teveel geld uit te geven. Bij Betongoed kun je kiezen tussen verschillende maten. 

Online betonnen L-elementen kopen

Mocht je advies nodig hebben over de L elementen dan kun je altijd contact opnemen met Betongoed en de ervaren medewerkers helpen je graag verder met je vragen.