Lampen en verlichting

Er zijn enorm veel verschillende soorten lampen. Je hebt ze in allerlei verschillende maten en vormen. Je hebt vloerlampen, plafondlampen, booglampen, leeslampen, notarislampen etc. De bovengenoemde lampen zijn maar een handjevol van wat er allemaal bestaat. Je wilt natuurlijk de beste lampen die bij jou thuis passen. Je moet dan wel aan een paar dingen denken. Bijvoorbeeld waar je aansluitingspunten of stopcontacten zijn. Je kunt hier het best een kleine plattegrond van maken zodat je een duidelijk overzicht hebt van waar je wat kunt zetten qua verlichting. Nu kun je gaan beginnen met kijken welke lampen het best passen bij jou interieur.

Plafondlampen of hanglampen?

Wanneer wil je nou een plafondlamp van lampenhuis en wanneer een hanglamp? In de gang, keuken of slaapkamer wil je meestal het liefst lampen die direct aan het plafond hangen. Op deze manier heb je niet veel ruimte nodig en valt de lamp niet teveel op maar zo creëer je toch voldoende licht in de kamer of keuken. Bij een eettafel heb je toch meestal liever een lamp die wat lager hangt. Zo creëer je toch net wat extra licht en dit staat meestal mooier. Boven een eettafel neem je dus meestal een hanglamp.

Plafondlamp met bewegingssensor

Je kan ervoor kiezen om een plafondlamp met bewegingssensor te nemen. De naam verraadt het al, deze sensors reageren op beweging. Je ziet dit buiten al erg vaak, zowel bij bedrijven als particulieren. De voornaamste reden hiervan is veiligheid. En natuurlijk is dit ook erg makkelijk met parkeren. Je ziet dit tegenwoordig ook steeds vaker binnen. Bijvoorbeeld op toiletten of magazijnen maar nu dus ook in je woonkamer met plafondlampen, dit is erg makkelijk. Daardoor hoef jij nooit meer de lamp aan te doen met een knop.