wandmeubel industrieel

Wandmeubels industrieel gestyled, wat is dat? Industriële wandmeubels zijn flink in opkomst. In veel huishoudens kom je wel iets in deze stijl tegen. Wil jij ook een stoere en robuuste sfeer creëren in jouw huis? Dan geven wij jou graag meer informatie over deze stijl en de mogelijkheden ervan.

Industriële wandmeubels

Een wandmeubel industrieel maken, hoe doet men dat? De industriële wandmeubels, worden gemaakt van robuuste, ruwe materialen met natuurlijke kleuren.  De meest gebruikte materialen zijn gemaakt van hout en metaal. Hierin zijn vele variaties waarbij het hout en metaal strak en smal is afgewerkt of juist alleen maar bestaat uit dikke metalen buizen en grof hout. Deze meubels geven een stoere, maar tegelijkertijd warme sfeer in de woning. Je kan dus alle kanten op, om jouw huis volledig in te richten naar je eigen wensen.

wandmeubel industrieel

Soorten wandmeubels

Er zijn veel verschillende wandmeubels in deze stijl te vinden. Door de populariteit is de keuze enorm en ook nog eens op vele plekken te koop. Van hoge wandkasten en stellingen tot een lang dressoir of bijzettafeltje. Afhankelijk van jouw woning en de stijl waarin het is ingericht kunnen we al enige tips geven.

Tips bij het inrichten

Probeer niet een hele wand vol te bouwen met meubels. Zorg voor voldoende ruimte ertussen. Men zegt niet voor niets “less is more”. Heb je lage plafonds? Kies dan voor smalle en hoge meubels. Dit veroorzaakt de illusie dat het plafond hoger is. Heb je vooral een lange kamer, kies dan voor veel langwerpige wandmeubels die het effect van de lengte extra benadrukken. Als laatste tip kunnen wij u meegeven dat u in kleine smalle ruimtes meestal het beste kan kiezen voor ronde meubels. Dit haalt het strakke hokkerige gevoel weg.

Waar kan ik terecht?

Industriële meubels kunt u, zoals eerder benoemd op vele plekken vinden. Doordat heel veel winkels het aanbieden verschilt de kwaliteit nogal. Kies u daarom voor degelijk ogende meubels, waar u ook nog garantie op krijgt. Oriënteer u via webshops en neem een kijkje in de winkel om zeker te weten of het voor u de juiste keuze is. Heeft u moeite met kiezen? Dan staan de medewerkers u vast graag te woord met tips.