De verkoop van je huis is een bijzonder moment, maar je wil natuurlijk wel dat je huis zo aantrekkelijk mogelijk is voor de mogelijke kopers. Daarom helpen we je graag een eindje op weg met enkele tips die je huis gelijk al een fijne plek maken voor mensen die komen kijken. En wie weet kan jij straks je huis ook verkopen voor een goede prijs en kan je met een gerust hart beginnen aan je nieuwe woning.

Een likje verf doet wonderen

Voor de verkoop van een huis zijn witte muren de beste muren. Het kan best zijn dat je in je huis enkele muren hebt die een fraaie, alternatieve kleur hebben, maar dit is niet noodzakelijkerwijs een kleur die gelijk aanslaat bij een mogelijke koper. Daarom is het verstandig om je muren wit te verven. Wit is zo neutraal als het maar kan en geeft je huis ook een ruimtelijker voorkomen. En je muren wit verven is ook nog eens een eenvoudige klus.

Laat de foto’s maken bij mooi weer

Het klinkt misschien een beetje gek, maar laat je een huis verkopen in Hoogeveen, zorg dan dat de foto’s van je huis gemaakt worden op een zonnige dag. Natuurlijk is je huis niet anders als het regent, maar mooi weer geeft het meeste licht en licht is een belangrijk onderdeel van een goede foto. Zorg ook dat je vensterbanken leeg zijn en trek de gordijnen helemaal open. Het schept ruimte en maakt van je huis een fijne, open plek.

Er mogen best sporen van leven zijn

We begrijpen het wel als je zoveel mogelijk persoonlijke dingen verwijdert als mensen komen kijken, maar je kan het overdrijven. Een huis waar geen schilderijen of posters hangen, of waar geen jassen aan de kapstok te zien zijn, kan bijzonder doods overkomen. Natuurlijk is het geen probleem als je persoonlijke foto’s even weglegt, maar maak je huis geen steriele omgeving.

Zorg voor bloemen of andere aankleding

Een bos verse bloemen op tafel, de kussens op de bank mooi opgeklopt en vol in de kleur, het draagt bij aan een huiselijke sfeer van je woning. Het is prima dat je liever geen persoonlijke dingen in huis hebt, maar een fijne sfeer kan je alsnog creëren met wat items die eigenlijk in elk huis wel goed staan. Maak je huis gezellig en maak het tot een plek waar men zich welkom voelt.

Zorg dat ook je tuin goed aan kant is

Naast de binnenkant, is ook de buitenkant van je huis belangrijk voor de koper. Daarom is het verstandig om ook je tuin of balkon goed op orde te hebben. Maak de tuinmeubelen schoon, maai het gras, verwijder het onkruid, doe alles wat nodig is om je buitenruimte tot een aangename, opgeruimde plek te maken. En ook de voorkant van je huis, dat wat de koper als eerste ziet, moet natuurlijk goed opgeruimd zijn. Je kan immers maar een keer een eerste indruk maken en hoe beter deze indruk is, hoe positiever men je huis in zal stappen.