Op het ogenblik dat je van plan bent om een spiegel te kopen voor in je woning zal je natuurlijk even een grondige vergelijking willen uitvoeren van alle verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden. Je zal tijdens het uitvoeren van zo’n vergelijking al behoorlijk snel tot de conclusie komen dat de ene spiegel de andere niet is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor één van de standaard spiegels, maar kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor het kopen van een spiegel die beschikt over ingebouwde spiegelverwarming. Hoe dan ook, zou jij graag willen achterhalen welke verschillende soorten spiegels er allemaal bestaan? Verdiep je dan vooral even in de informatie die je aantreft hier op deze pagina!

1.) Standaard, vlakke spiegels

Wanneer we het aanbod met verschillende spiegels op de markt gaan bekijken zullen we al snel tot de conclusie kunnen komen dat er in eerste instantie veelal sprake is van standaard, vlakke spiegels. Wanneer er sprake is van een dergelijke spiegel kan er worden vastgesteld dat het beeld even groot zal zijn als het origineel. Het spreekt voor zich dat dit type van spiegel het vaakst voorkomende exemplaar is op de markt. Mede omwille van deze reden wordt er algemeen vastgesteld dat dit type van spiegel wordt aanzien als de standaard. Ondanks het feit dat deze standaard spiegels in het merendeel van de gevallen de perfecte oplossing zullen vormen is dat helaas niet altijd het geval. In bepaalde situaties zal je dan ook wellicht willen kijken in de richting van een ander type spiegel.

2.) Speciale veiligheidsspiegels

Buiten de standaard spiegels om bestaat er ook nog zoiets als een veiligheidsspiegel. Het gaat hierbij dan eigenlijk om een spiegel die aan de achterkant is voorzien van een speciale folie. Deze folie kan belangrijk zijn voor de algemene veiligheid. Ze zorgt er namelijk voor dat wordt voorkomen dat de spiegel in honderden stukjes uit elkaar spat wanneer ze breekt. De folie houdt de spiegel netjes samen waardoor eigenlijk alleen maar de breuklijn zichtbaar zal zijn. Is het voor jou dus met andere woorden ook zeer belangrijk om te kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke veiligheid in de ruimte waar de spiegel in wordt opgehangen? Dan kan kiezen voor een veiligheidsspiegel in de praktijk de moeite zeker en vast meer dan waard zijn.

3.) Confrontatiespiegels

Tot slot zijn er ook nog de zogenaamde confrontatiespiegels. Het gaat hierbij om een exemplaar waar in de praktijk ook wel eens naar wordt verwezen als zijnde een halfdoorlatende of een eenrichtingsspiegel. Een dergelijke spiegel tref je doorgaans niet zomaar aan in een particuliere woning. De bekendste plaats waar je zo’n spiegel in aantreft is uiteraard de verhoorkamer van het politiebureau. De verdachte die wordt verhoord zal zichzelf tijdens het verhuur constant in de spiegel zien. Het effect waar dit soort spiegel over beschikt zorgt er evenwel tegelijkertijd ook voor dat mensen aan de andere kant van de spiegel geen spiegelbeeld te zien krijgen, maar ook de verdachte zien. In ieder geval, er zijn duidelijk op de markt tal van verschillende soorten spiegels terug te vinden!