Als u een appartement wilt kopen, is dit natuurlijk goed nieuws. We stellen het op prijs dat u de tijd heeft genomen om de staat van het appartement te controleren. Maar hoe doe je dat als leek? Geen probleem als u de expertise heeft om de staat van het gebouw te controleren. Maar zelfs als dit niet het geval is, is er een andere manier om dit te bereiken. Hiervoor kan een bouwtechnische keuring worden uitgevoerd. Van een dergelijke inspectie wordt een bouwrapport gemaakt. Hierdoor krijgt u een gedetailleerder beeld van de staat van het appartement. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een huis.

Bijkomende kosten? 

Bij het kopen van een appartement wil de koper dat de kosten worden gedeeld. Er zijn openbare ruimtes op het terrein van het appartement. Deze gebieden moeten worden onderhouden, en dit brengt kosten met zich mee. Als we aan onderhoudswerkzaamheden denken, denken we aan reparatie- en schoonmaakwerkzaamheden. Als koper is het goed om te weten of de kosten gedeeld worden en hoeveel deze oplopen.

Wat is de staat van de woning? 

Zoals reeds vermeld in de inleiding is het belangrijk om als koper op de hoogte te zijn van de staat van het appartement. Dit is belangrijk, want het eerste dat u moet weten, is met welk type gebouw u te maken heeft. Niets is moeilijker dan een gebouw spannen dat niet aan de technische kwaliteitsnormen voldoet. Een bouwkundige keuring is een manier om een ​​goed beeld te krijgen van de situatie.