De bezorgdiensten van Budbee, Bol.com en Albert Heijn hebben een bondgenootschap geschapen om het ophalen en terugbrengen van pakketten te vereenvoudigen. Bij minstens zevenhonderd van de grotere supermarktwinkels van AH komen pakketkluizen te staan waar mensen hun Bol.com pakketten bijvoorbeeld kunnen ophalen en retourneren.

De kluizen voor de pakketten zijn een alternatief voor de oorspronkelijke afhaalpunten die sinds 2013 in veel van de AH-filialen te vinden zijn. Vanaf april 2022 zullen de eerste vijftien pakketkluizen in gebruik worden genomen in de AH’s van zowel Nederland als België. Het wordt aangekeken hoe het zal verlopen om vervolgens over een verloop van twee jaar de opslagplekken uit te breiden naar alle zevenhonderd supermarkten. De opbergplaatsen voor de pakketten zullen zich midden in of vlak buiten de winkels bevinden en zullen van verschillende grootte zijn. Als je zelf op zoek bent naar de juiste type verpakkigsmaterialen dan vind je die bij Verpakkingvoordeel.nl.

Klanten die besloten hebben dat ze hun pakket willen ophalen bij de Albert Heijn krijgen, net als bij andere bezorg- en besteldiensten een persoonlijk berichtje toegestuurd met de boodschap wanneer hun pakket is bezorgd. In dat bericht is het wachtwoord te vinden waarmee de kluis geopend kan worden om bij het pakketje te kunnen.

Het gemak van de digitale wereld doet klanten goed en dat is terug te zien in bijvoorbeeld het gebruik van apps en de zelfscan in de supermarkten waar klanten gretig gebruik van maken. Het toevoegen van de pakketkluis die mensen zelf kunnen beheren met de code om een pakket op te halen of te retourneren zal het gebruikersgemak alleen maar doen toenemen.

Overvallen op distributiecentra

De kluizen om bezorgde goederen en pakketjes in te bewaren is geen overbodige luxe. Zo zijn er regelmatig overvallen op distributiecentra van bezorgdiensten geweest. Onlangs zijn er maart dit jaar nog twee personen opgepakt die mogelijk in verband staan met de overval op een distributiecentrum van Bol.com in juli 2020. Het gaat om twee mannen van halverwege de twintig. Het kostte rechercheurs bijna twee jaar om de identiteit van deze twee mensen te achterhalen.

In totaal zijn er meer mensen bij de actie betrokken geweest. Minstens vier mensen zijn in Waalwijk de pakketopslag op die bewuste dag binnen gevallen. Twee van de beveiligers zijn onder schot gehouden met vuurwapens. Het incident heeft uren geduurd. Ondanks hun lange verblijven is het bij de politie niet duidelijk geworden wat er precies buit is gemaakt, maar het is wel duidelijk dat het om een grote hoeveelheid moet gaan.

Toen de overvallers eenmaal het pand hadden verlaten zijn de beveiligers naar buiten gegaan en hebben omstanders gealarmeerd en gevraagd om de politie te bellen. Na een zoektocht van de autoriteiten zijn er geen daders teruggevonden. Door dit voorval zijn duizenden pakketten te laat aangekomen op de plaats van bestemming. De klanten die gebruik maakten van de bezorgservice zijn door het bedrijf op de hoogte gebracht.

Je moet een widget, rij of vooraf gebouwde lay-out toevoegen voordat je hier iets ziet. 🙂