salontafel van hout

Houten meubelen zijn altijd in de mode als het om decoratie gaat, en er is niemand die niet minstens één meubelstuk van dit materiaal in huis heeft. Maar weet je hoe je houten meubelen moet conserveren?

Meubelen van dit materiaal vereisen namelijk bijzondere zorg om mooi te blijven en er als nieuw uit te zien. Een regelmatige reiniging beschermt de meubelen tegen ongedierte, zoals termieten, en garandeert een langere levensduur van deze elegante meubelen.

Daarom geven wij in dit artikel enkele tips over hoe je jouw houten meubelen mooi en goed bewaard kunt houden en stijl en persoonlijkheid kunt toevoegen aan jouw woninginrichting. Kijk hier eens naar!

salontafel van hout

1. Let op de schoonmaak

Wie een fauteuil, een kast of een salontafel van hout bezit, weet dat enige zorg nodig is om het meubilair altijd mooi te houden. Schurende producten kunnen vlekken en krassen veroorzaken, dus worden ze afgeraden. De ideale manier om hout schoon te maken is een schone doek te gebruiken, licht bevochtigd in een mengsel van water en afwasmiddel of zachte zeep, en er vervolgens voor te zorgen dat de meubelen goed droog zijn.

Maak regelmatig schoon, want na verloop van tijd heeft stof de neiging zich op te hopen op het hout en het beslag, waardoor het later zeer moeilijk te verwijderen is. Hierdoor worden de meubelen dof en krijgen ze een donkere uitstraling.

2. Vermijd water en vochtigheid

Overtollig water en vochtigheid zijn schadelijk voor hout. Vochtigheid veroorzaakt vlekken en verwijdt het materiaal. Vermijd daarom bij het schoonmaken het gebruik van te veel water, het maximum toegestane is een vochtige doek. Een andere tip om jouw houten meubels vrij van vocht te houden, is ze minstens drie centimeter van de muur te laten staan. Op die manier is er meer luchtcirculatie.

3. Vermijd blootstelling van jouw houten meubelen aan de zon

De zon en overmatige lichtinval op houten meubelen tasten deze aan, waardoor ze verkleuren en er verouderd uitzien. Meubilair zoals fauteuils en salontafels van houten die bij een raam staan, moeten worden afgeschermd met een gordijn om direct zonlicht te vermijden.

Sommige houten meubels die wij thuis hebben, hebben een grote sentimentele waarde en daarom willen wij ze langer houden. Daarom is het belangrijk te weten hoe je houten meubelen kunt conserveren. Als je ze langer wilt hebben, volgt je gewoon onze suggesties.