Betonnen stapelblokken zijn zeer efficiënte beton elementen voor in je tuin. Het is namelijk multi-inzetbaar en is daarom gebruiksvriendelijk voor iedereen. Je kan er heel mooi je tuin mee accentueren en afbakenen in de vormen hoe jij het wilt. Door de verschillende groottes kun je er nog veel meer mee doen dan alleen het accentueren van je tuin. Denk bijvoorbeeld aan de grotere stapelblokken doe erg geschikt zijn voor het verhogen van je plantenbakken. Zo zijn er tal van mogelijkheden. In dit artikel ga ik je daar meer over vertellen. 

Wat kun je met stapelblokken?

De stapelblokken zijn erg vriendelijk in het gebruik. Met speciale kit of betonlijm is het mogelijk om de betonblokken met elkaar in verbinding te brengen als je bijvoorbeeld de blokken wilt gebruiken voor traptreden. Het is onder andere ook goed te gebruiken als rand voor de vijver de hoogteverschillen in je tuin weg te werken. Hieronder een paar voorbeelden waarvoor stapelblokken goed te gebruiken zijn.

Zitelementen- De verschillende maten van de stapelblokken bieden dat je ze overal voor kan gebruiken. Om een voorbeeld te noemen biedt betongoed.nl stapelblokken aan van 40 x 40 x 100 cm wat gebruikt kan worden als zitbank. En de kleinere variant van 50 x 50 x 50 kan goed gebruikt worden voor een enkele zitplaats. 

Hoogteverschillen

Met de stapelblokken kun je ook goed hoogteverschillen in je tuin creëren. Door bijvoorbeeld meerdere stapelblokken op elkaar te stapelen en daarop een plantenbak plaatsen. Of je maakt van meerdere blokken een trap. Dit is goed te realiseren in combinatie met de speciale kit of betonlijm zodat alles goed intact blijft. 

Soorten en maten

De stapelblokken zijn er in veel verschillende maten en kleuren. De maten dienen voor bepaalde functies. De kleuren kunnen het aanzicht voor je tuin mooier maken. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om stapelblokken te kopen in een licht verouderde look. Ook in stijl heb je verschillende mogelijkheden zoals oud hollandse stapelblokken die een traditioneel beeld geven in je tuin. Ook in deze stijl zijn er meerdere kleuren mogelijk.