Dit moet je weten voordat je een hottub aanschaft.

Wanneer je overweegt om een hottub aan te schaffen  kun je zo enthousiast worden door de ontspanning die je gaat ervaren dat je misschien wel de belangrijkste dingen vergeet die horen bij zo’n grote aanschaf.

 

Locatie, een zeer belangrijk woord als het gaat om het kopen van een hottub. Het is namelijk erg lastig om het eenmaal weer te verplaatsen als je het eenmaal neer hebt gezet. Of je moet voor een opblaasbare versie gaan natuurlijk. Maar toch is de verwachting dat je constant de locatie van je hottub wilt veranderen erg weinig. Als je er geen gebruik van maakt is het maar een luxe regenbak. Dus plaatsing is essentieel.

 

Binnen of buiten?

De eerste keus die je moet maken of het binnen of buiten geplaatst moet worden. Er zijn voor beide opties voor- en nadelen. Als je het binnen kunt plaatsen, dan scheelt het weer dat de hottub beschermt is tegen alle natuurkrachten zoals harde wind, hagel, heftige regen, en onweer. En niet te vergeten heb ook alle privacy en kun je skinny dippen zonder dat je stiekem oogjes over de schutting hebt.

 

Het is wel een nadeel omdat het door de stoom van het bad heel vochtig kan worden. En we weten allemaal wat vochtigheid meebrengt. Als de woning namelijk boven een bepaald procent luchtvochtigheid heeft kan dat schimmel veroorzaken. Ook ongedierte zoals zilvervisjes zullen er een feestje van maken. Hou dus goed rekening met het ventileren van de ruimte waar de hottub terecht komt.

 

Maar als je voor al die dingen een oplossing hebt bedacht moet het wel goedkomen.

 

Voordelen van een hottub buiten

Het voordeel van buiten is dat het al helemaal geventileerd is. Het zou dus in de kosten kunnen besparen want je hoeft dan geen ventilatie aan te schaffen.  Ook kan het een hele fijne ervaring zijn om buiten te baden, iets wat een binnenbad niet kan evenaren.

De plek in de tuin of elder buiten moet wel goed ondersteund en waterpas zijn. Er gaat namelijk heel veel gewicht op die plek komen te staan.

Of je het nou binnen of buiten wilt plaatsen, het is belangrijk om te overwegen wat voor jou het belangrijkst is. Bekijk https://welltub.nl/ voor de verschillende soorten Welltub hottubs.