Het is belangrijk dat we kunnen slapen zonder dat we daarbij een allergische reactie oplopen. Het zou de nachtrust niet ten goede komen wanneer we willen gaan slapen, maar steeds weer hoestbuien krijgen of er ademproblemen ontstaan. Wanneer dat gebeurt, dan ga je naar de oorzaak zoeken. Je zou je af kunnen vragen waar je niet tegen kunt. Je zou aan het beddengoed kunnen denken. Daarbij kun je kiezen uit hypoallergeen of antiallergie, maar ook aan niet-allergeen beddengoed. Er zitten verschillen in. Een anti allergie dekbed wordt gebruikt om een allergische reactie te voorkomen of te verminderen. Wanneer je kiest voor niet-allergeen beddengoed dan zal je beddengoed uitkiezen dat zelf geen allergische reactie mag veroorzaken, maar nog wel triggers kunnen bevatten zoals huisstofmijt.

 

Huisstofmijt kan bijzonder lastig zijn

Huisstofmijt (een spinachtig beestje) is met het blote oog  niet te zien. Wanneer je ze onder een microscoop sterk uitvergroot, zie je dat ze 8 pootjes hebben. Wanneer je het matras of gewoon kussen zou bekijken, zie je er niet één maar miljoenen. Ze vullen je huis met een heel leger. De huisstofmijt voelt zich helemaal thuis in een vochtige en warme omgeving. Dus ook op en in je bed waar je slaapt. De huisstofmijt zal je niet bijten. Ze voeden zich met de huidschilfers van mensen en dieren. De uitwerpselen van de huisstofmijt veroorzaken vaak de allergische reactie. Daarom is het belangrijk om de huisstofmijt te bestrijden. Je kunt daarvoor je beddengoed regelmatig luchten en wassen op 60 graden. Daar kunnen ze niet tegen. De personen, die een allergie voor de huisstofmijt hebben, merken dat als ze ’s morgens met een verstopte neus opstaan of last hebben van niesbuien. Ook kun je ’s nachts moeilijkheden hebben met ademhalen.


Het voorkomen van de huisstofmijt

Omdat je beter het probleem kunt aanpakken bij de kop dan de staart is het verstandig om een  anti allergie dekbed en kussen te nemen. Een anti allergie dekbed en kussen is gemaakt van een stof die een praktisch gesloten structuur heeft. De mazen in de stof zijn zo klein dat zelfs de huismijt er niet door kan kruipen. Gebruik daarvoor zijdebeddengoed dat bestand is tegen huismijt, meeldauw, schimmel en anderen stoffen die de vezels aantasten. De zijden dekbedden zijn ideaal voor de personen die astma hebben. Ook vinden de personen die hooikoortsverschijnselen hebben verlichting bij het gebruik van zijdebeddengoed. Ondank dat zijdebeddengoed duurder in aanschaf is, dan van andere stoffen is het zeker aan te bevelen. Je weet dan dat je niet samen gaat slapen met andere miljoenen beestjes die in je beddengoed aanwezig zijn.