matrasje

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Wanneer we niet goed hebben geslapen, kan dit ons functioneren tijdens de dag negatief beïnvloeden. We voelen ons sneller moe of krijgen minder gedaan doordat we minder energie hebben. Daarnaast kan een slechte nachtrust ook effect hebben op onze mentale gezondheid. Er zijn diverse manieren waarop je jouw nachtrust kunt verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld een avondritueel creëren, maar ook aspecten zoals het hebben van het juiste matras dragen bij aan jouw nachtrust. Wanneer het gaat over matrassen, heb je de keuze uit traagschuim of koudschuim.

Zacht, of liever veerkrachtig?

Het verschil tussen traagschuim of koudschuim zit in een aantal dingen. Ten eerste de hardheid van het matras: een traagschuim matras vormt zich naar je lichaam terwijl je slaapt. Hierdoor ontstaat een soort kuiltje in het matras. Een koudschuim matras is juist veerkrachtig, waardoor het matras zijn vorm behoudt. 

traagschuim of koudschuim

 

Veel of weinig drukpunten?

Welke soort schuim jouw voorkeur heeft, hangt af van of je veel of weinig drukpunten wil hebben tijdens het slapen. Een koudschuim matras geeft veel drukpunten aan je lichaam, waardoor je veel ondersteuning krijgt tijdens het slapen. Dit kan er echter voor zorgen dat op bepaalde plekken in je lichaam de doorbloeding iets beïnvloed wordt, waardoor de kans groter is dat je het koud krijgt. Maar ook dat is weer afhankelijk van de doorbloeding