We trappen een open deur in wanneer we zeggen dat er tegenwoordig heel wat verschillende soorten lampen op de markt zijn terug te vinden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen enerzijds tafellampen en anderzijds de zogenaamde hanglampen. Ook staande lampen evenals speciale plafondlampen zijn uiteraard opties die te overwegen zijn. In nagenoeg elke woning wordt er tegenwoordig echter wel gebruik gemaakt van één of meerdere hanglampen. Deze lampen worden dan bijvoorbeeld boven de eetkamertafel geplaatst waardoor ze niet alleen een visuele, maar ook een praktische functie weten te vervullen. In ieder geval, ben jij ook van plan om één of misschien zelfs meerdere hanglampen aan te kopen voor in jouw woning? Hou dan zeker rekening met de onderstaande informatie!

 

Over welke stijl moet de hanglamp van je keuze beschikken?

 

Bij het uitkiezen van de hanglampen voor in je woning is het altijd belangrijk om rekening te houden met de uitstraling waarover ze dienen te beschikken. Op dit vlak kan je eigenlijk twee dingen doen. In eerste instantie kies je bijvoorbeeld voor een hanglamp welke beschikt over een stijl die aansluit op deze van de rest van je interieur. Zo wordt er een uniform geheel gecreëerd waarbij de hanglampen niet noodzakelijkerwijs met alle aandacht zullen gaan lopen. 

 

Een tweede mogelijkheid bij het aankopen van hanglampen is kiezen voor een bepaalde vorm van contrast. Zo kan er tegenwoordig worden vastgesteld dat er ook in een klassiek getint interieur gebruik wordt gemaakt van moderne hanglampen. Ook het omgekeerde is uiteraard mogelijk. In ieder geval, denk goed na over de stijl waar je hanglampen over moeten beschikken, want ze hebben een grotere impact op de uitstraling van je interieur dan je mogelijks in eerste instantie zou vermoeden. Daarover verder op deze pagina meer. 

 

In welke situaties gebruikmaken van een hanglamp?

 

Het spreekt voor zich dat je bij het aankopen van een hanglamp niet alleen maar rekening dient te houden met de stijl waarover ze beschikt. Daarnaast is het namelijk ook zo dat de praktische functie er eentje is waar bij stil moet worden gestaan. Het type lamp welke in hanglampen wordt geplaatst is dan ook eveneens erg belangrijk. Kies je op dit vlak voor het gebruik van een spaarlamp of ga je eerder voor Ledverlichting? Bovendien spreekt het voor zich dat ook de kleur van het licht dat wordt geproduceerd van belang is om rekening mee te houden. In het bijzonder omdat hanglampen in de praktijk doorgaans in staat moeten zijn om een volledige ruimte te verlichten is het erg belangrijk om goed stil te blijven staan bij het soort lamp waar gebruik van wordt gemaakt in je hanglampen.

 

De impact van hanglampen op de uitstraling van je interieur

 

Het spreekt voor zich dat hanglampen over een veel grotere impact beschikken op de stijl van je interieur in vergelijking met bijvoorbeeld een tafellamp of een staande lamp. Dit is niet alleen het gevolg van het feit dat ze aan het plafond wordt gehangen, daarnaast wordt ze doorgaans ook nog eens een behoorlijk stuk naar omlaag gehangen waardoor ze echt wel opvallend aanwezig is in de ruimte. Dit benadrukt eens temeer het niet te onderschatten belang van goed nadenken vooraleer bepaalde hanglampen aan te kopen.