Dus u hebt gelezen over de voordelen van een schuurdeur en hebt besloten dat dit de perfecte deuren zijn voor je aanstaande ontwikkeling. Super goed. Nu moet u een beslissing nemen over voor welke schuurdeur u moet kiezen. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, dus het is belangrijk dat u de juiste kiest die bij uw behoeften past. Traditionele openslaande deuren hebben ruimte nodig om volledig te kunnen openen en sluiten, terwijl een schuurdeur alleen maar muurruimte nodig heeft. Dit is vooral handig als de ruimte schaars is, zoals zo vaak in nieuwe hotels en appartementsgebouwen.

Waar wordt de deur geplaatst?

Houd bij het kiezen van uw schuurdeur rekening met waar deze komt te staan. Zal hij voornamelijk worden gebruikt voor functie of esthetiek? Een schuurdeur is perfect voor kamers of toegangspunten die niet genoeg ruimte hebben voor een traditionele openslaande deur. Als u een schuurdeur wilt voor esthetische en stijlvolle doeleinden, waarom zou u er dan geen studeerkamer, kast of pantry van maken?

Wilt u een enkele of dubbele schuurdeur?

De meeste ontwerpers kiezen voor enkele schuurdeuren omdat ze duidelijk minder wandruimte nodig hebben. Als u echter hoopt een grotere kamer in twee kleinere kamers te verdelen, is een dubbele schuurdeur wellicht de betere optie. U kunt er ook voor kiezen om twee enkele schuurdeuren op een dubbele baan te hebben, als u dat liever wilt. Voor welke optie u ook kiest, nauwkeurig meten en aanschaffen van de deuren is essentieel.

Naar wat voor soort afwerking bent u op zoek?

Dit is afhankelijk van uw eigen persoonlijke smaak en ook waar u in uw ontwikkeling van plan bent om ze te hebben. Afhankelijk van of u besluit om voor houten of metalen schuurdeuren te gaan, zullen uw afwerkingsopties veranderen. Met houten schuurdeuren heeft u opties van geverfd tot gebeitst tot natuurlijke afwerkingen. Voor metalen schuurdeuren kunt u kiezen uit afwerkingen zoals platte zwarte, geborstelde en gepolijste metalen afwerkingen. Het mooie van schuurdeuren is dat er een enorm scala aan afwerkingen beschikbaar is voor elke voorkeur, budget en behoefte. Wilt u een traditionele, rustieke uitstraling behouden, kies dan voor een onbehandelde schuurdeur. Als u de natuurlijke diepe kleur en schoonheid van het hout wilt benadrukken maar het jarenlang beschermd wilt houden, ga dan voor een gebeitst hout voor u schuurdeur. U kunt ook kiezen voor een primer, waarmee u hem zelf kunt schilderen of afwerken zonder gedoe, of voor de gemakkelijke optie, ga voor een die al voor u is geprimed en geverfd.

Bron: www.jouwinboedel.nl