geurprobleem

Kattenbakvulling, zalm uit de magnetron. Die zijn gemakkelijk te bestrijden. Soms kom je echter onaangename geuren tegen die moeilijker te vinden zijn en die je niet wegkrijgt.

Heb je een “muffe” of “natte karton” geur in je huis opgemerkt? Of noem jij het een “oude huis geur”. Hoe dan ook, een van de meest voorkomende oorzaken van aanhoudende stank, vooral in oudere huizen, is verborgen schimmel, meestal in de muren.

Zoek uit waar schimmel zich schuilhoudt

Voor kleine, niet-giftige schimmelproblemen, reinig je de schimmel gewoon met een oplossing van water en zeep. Azijn of verdund bleekmiddel werken ook. Voor grotere schimmelproblemen moet je een professional bellen.

Houd kasten, laden van kasten en dressoirs zo schoon mogelijk. Schimmels gaan groeien als de vochtigheid en temperatuur goed zijn en er voedsel is. Vettige lagen, zoals die zich op keukenmuren vormen, bevatten voedingsstoffen voor schimmels.geurprobleem

Zijn tapijt en muren het geurprobleem?

Tapijt en verf kunnen nare geurtjes absorberen. Maak de muren, plafonds en plinten grondig schoon om zoveel mogelijk van de stank te verwijderen.

Het tapijt vervangen kan niet altijd. Strooi dan zuiveringszout op je tapijt en laat het een tijdje zitten. Stofzuig daarna het tapijt grondig. Als dat niet helpt, ben je aan professionele hulp toe.

De vaatwasser is smerig

De vaatwasser heeft elke maand een schoonmaakbeurt nodig. Je kunt wat zuiveringszout op de bodem van de vaatwasser strooien en de vaatwasser laten draaien.

Maar daarnaast is er af en toe een grondige schoonmaakbeurt nodig, en als de jouwe naar vies, oud eten ruikt, is het hoog tijd.

Zoek het filter onder de sproeier. Haal het bakje er uit en maak dat grondig schoon.

Veeg regelmatig de rubberen afdichting rond de deur schoon.

De penetrante, ziekelijke geur van een dood beestje in huis is moeilijk te negeren

Waarschijnlijk is de geur in één bepaald gebied heel sterk, daarmee zoek je de bron op.

Bewoners denken vaak dat er een dood dier in hun leidingen zit, maar dat is eigenlijk heel zeldzaam. Meestal verspreidt de luchtstroom het geurprobleem.

Het verwijderen van het karkas is niet altijd genoeg. Maak het gebied grondig schoon.

Als het karkas zich op een ontoegankelijke plaats bevindt, schakel dan een vakman in.

Je hebt elektrische problemen

Elektrische isolatie, draden en plastic verspreiden een “vis” of “urine” geur wanneer ze worden blootgesteld aan hitte. Als je een vislucht ruikt, ga dan op zoek naar stopcontacten en elektrische apparaten die verbrand lijken. Houdt ook plastic en andere voorwerpen die kunnen verbranden ver verwijderd van warmtebronnen.