Wil jij graag regenwater opvangen? Dan kun je dit doen met behulp van een houten regenton! Natuurlijk zijn er ook andere tonnen te koop, bijvoorbeeld van kunststof. Maar een exemplaar van hout zal veel mensen aanspreken vanwege de robuuste en rustieke uitstraling die dit heeft. Een houten regenton past eigenlijk in iedere tuin, of je daar nu een moderne, romantische of natuurlijke uitstraling wilt bereiken. Door het kraantje te vervangen door een exemplaar van een ander materiaal, kun je bovendien de uitstraling van het geheel passend maken bij jouw huis en tuin!

Kies jij een houten regenton?

Welke houten regenton?

Als je op zoek gaat naar regentonnen, dan kom je veel verschillende varianten tegen. Dat is ook het geval als je specifiek op zoek gaat naar een houten regenton, ook dan valt er nog genoeg te kiezen! Wat zijn nu de keuzemogelijkheden die jij hebt? Je kunt kiezen uit:

  • ronde en vierkante modellen
  • verschillende afmetingen
  • exemplaren met of zonder handvat
  • verschillende houtkleuren

Als het gaat over een ton, dan denken de meeste mensen natuurlijk aan een rond model en de meeste regentonnen zijn ook inderdaad rond. Maar er zijn tegenwoordig ook af en toe vierkante modellen te koop. Het voordeel daarvan is dat ze echt in een hoek gezet kunnen worden en dat ze weinig ruimte innemen. Veel mensen zullen de uitstraling van een ronde houten regenton echter een stuk mooier vinden en daarom liever daar voor kiezen. Als jij het model bepaald hebt, dan is het zaak om na te denken over welk formaat jij het beste kunt kiezen. Je kunt tonnen kopen waar 50 liter water in past, maar ook 225 liter is een mogelijkheid en verschillende maten daartussenin. Wat is nu de beste maat voor jou? Dat ligt in de eerste plaats natuurlijk aan hoeveel ruimte jij in je tuin hebt, maar ook aan hoeveel water jij nodig hebt. Een houten regenton van 225 liter heeft natuurlijk weinig zin als jij maar een paar litertjes per week hier uit gaat halen.

Sterk materiaal

Een houten regenton wordt aan de bovenkant afgesloten met een deksel, zo voorkom je dat er allemaal viezigheid in het water terechtkomt. Sommige van deze tonnen hebben een handvat aan het deksel, zodat je ze gemakkelijker er af kunt tillen. Andere hebben dit niet en dat heeft weer als voordeel dat je ook nog iets bovenop de ton kunt zetten. Daarnaast zijn er dus ook verschillende houtkleuren waar je uit kunt kiezen. Kies je voor een houten regenton van regenton.nu, dan zal deze eigenlijk altijd gemaakt zijn van kastanjehout. Dit heeft als voordeel dat het een heel sterke houtsoort is, die tot wel 25 jaar lang goed blijft. Bovendien is het een milieuvriendelijke houtsoort. Een ton van kastanjehout is dus zeker een goed idee! Wat je wel moet weten hierover, is dat het even duurt voordat hij helemaal waterdicht is. Het hout moet zich namelijk nog volzuigen met water en uitzetten. Is dit eenmaal gebeurt, dit duurt ongeveer twee weken, dan zal hij helemaal lekdicht zijn. Zo kun je vervolgens dus ontzettend lang plezier hebben van je houten regenton!