Rookkanaal dubbelwandig

Rookkanaal dubbelwandig

Wat is een rookkanaal

Zo wist ik eerst nog niet eens wat een rookkanaal was, nu schrijf ik er een artikel over! Ik ben namelijk erg enthousiast en wil graag dat anderen mensen ook het voordeel zien van een rookkanaal dubbelwandig. Een rookkanaal wordt namelijk gebruikt om rook en gas af te voeren van bijvoorbeeld je open haard of je gaskachel. Ik heb zelf een gaskachel en doordat ik hoge plafonds heb, wordt er veel gas verbruikt om de woonkamer warm te krijgen. Beetje zonde van mijn geld, bedacht ik me, dus daar moest een oplossing voor komen. Een dubbelwandig rookkanaal kon het verschil maken. Het gas wordt daarmee namelijk netjes en veilig afgevoerd, zonder iets te verspillen. Mijn gaskachel werkt nu een stuk beter, waardoor ik hem niet zo hoog hoef te zetten en er weer gas wordt bespaard. Dus door te investeren in een dubbelwandig rookkanaal, bespaar ik geld.

Rookkanaal dubbelwandig

Geld terug

Ik kon online uitrekenen wat de prijzen van verschillende methoden zijn om te besparen. Ik kwam erachter dat het wel even zou duren voordat ik echt geld terug zou zien, maar dat is het waard. Ik hoef nu namelijk geen gaskachels meer te vervangen want ze kunnen nog jaren mee. Tevens hoef ik nu de controle niet meer per se jaarlijks te doen, maar kan ik ook iets langer wachten. Ik zal niet zo snel meer extra kosten aan mijn gaskachel ondervinden. Puur omdat hij nu een stuk beter werkt met een dubbelwandig rookkanaal. Dat was het stukje onderzoek en investering dubbel en dwars waard.