Taxus

Je hebt vast al weleens gehoord van de Taxus. Het is een populair soort over de hele wereld. Na zoveel jaren gekweekt te zijn in Europa, zijn er vandaag de dag een boel kenmerken en eigenschappen die de plant tot de perfecte haagplant maken. Ook draagt het bij aan de populariteit.

Waarom kies je voor een haag van taxus? Het heeft dichte en groenblijvende bladeren die zorgen voor bescherming van de omliggende planten. Het onderdrukt geluid en biedt privacy. De plant heeft ook weinig onderhoud nodig. Je kunt de vorm van uw haag behouden door tweemaal per jaar te snoeien, valt best mee, toch? Als je echter merkt dat de plant uit een vorm gegroeid is, is het mogelijk om deze radicaal terug te snoeien, dat vindt de plant totaal geen probleem.

Taxus

Positieve impact op de omgeving

 

De plant kan een positieve impact hebben op de omgeving, het heeft een natuurlijke groene aard en straalt zo rust uit. De haag ziet er op elke hoogte geweldig uit, waardoor de plant dan ook in elke tuin past. Wist je dat ze ook populair zijn bij wilde dieren? De hagen bieden namelijk onderdak aan een aantal vogels. Denk aan de Jays, Robins en Waxwings. Die genieten allen van de lekkere fel rode besjes en Wrens creëren zelfs meestal nestjes in de dichte bladeren. In tegenstelling tot de meeste wortelsoorten kunnen de wortelkluiten groeien op elk moment van het jaar, met uitzondering van de warmste maanden. Plaats ze dan ook goed.