Lees over een kantoorkast kopen voor de administratie. Ondanks dat er veel mogelijkheden zijn om digitaal op te slaan en te archiveren, blijven kantoorkasten noodzaak. Zodra je gaat kijken voor een kantoorkast kopen voor de administratie, dan zie je verschillende soorten en modellen, maar allen zijn zeer praktisch.

Een schuif- of roldeurkast vraagt minder ruimte

De meest gangbare kantoorkasten zijn die metalen kasten die ongeveer manshoog zijn en pakweg een meter breed. Het is diep genoeg om er een ordner in te zetten, en dat is dan ongeveer 45 centimeter diep. Deze kasten zijn praktisch en brandvertragend, en vaak worden ze omschreven als archiefkast. Handig is het als de kastdeuren geen draaideuren zijn maar schuif- of roldeuren, want dan neemt het minder ruimte in beslag. Altijd zijn de kasten goed af te sluiten, maar een kantoorkast is geen kluis. De kleuren van de kantoorkasten zijn standaard grijs, en een kantoorkast kopen voor de administratie in een afwijkende kleur is lastig.

Er zijn veel afwijkende modellen

Sommige kasten zijn meer te vergelijken met een dressoir van 75 centimeter hoog. Andere kasten zijn van die typische tekenladekasten die ook als een laag model te verkrijgen is. Een dossierkast met lades waar hangmappen in kunnen, en een postvakkenkast. Maar bij een kantoorkast kopen voor de administratie is meestal de standaard kast waar ordners in kunnen de handigste, want dat is overzichtelijk.

Creëer een kastenwand

Niet voor niets staan kantoorkasten van Officetopper.com vaak naast elkaar. Bijvoorbeeld in een gang, deze wordt slechts een halve meter smaller als er een kastenwand is van kantoorkasten met rol- of schuifdeuren. Ook een leek die daar een keer invalt kan snel iets vinden, want als de deur openstaat dan kijkt diegene tegen de ruggen van ordners waarop geschreven staat wat erin zit. Voor echt die ZZP’er zal een kastenwand niet nodig zijn, maar bij een bedrijf van een beetje omvang is het de meest praktische opstelling. Dus mocht je kijken voor een kantoorkast kopen voor de administratie, en er is een stuk gang beschikbaar, creëer dan gelijk een kastenwand. Kantoorkasten zijn niet zo duur, voor enkele honderden euro’s heb je al een oerdegelijke kast, dus de investering is te overzien. Wat rest is welke model kast er nog eventueel bij? De aloude archiefkast met lades en hangmappen is handig, maar die moet echt in een kantoortje staan omdat het ruimte vraagt. In ieder geval moet na al deze informatie de geschikte kantoorkast kopen voor de administratie lukken.

Bron: Officetopper.com