boom-kopen

De treurwilg heeft twijgen en takken die geel en oranje zijn. Deze bomen zijn heel herkenbaar in de wintermaanden.
De treurwilg kan op een natte grond groeien en is hiermee één van de weinige bomen die dit kunnen. Het is een boom die snel bij een vijver of een meer wordt geplaatst, omdat de boom veel ruimte nodig heeft. Bij een meer of vijver kan deze ruimte makkelijk worden gegeven aan de boom. De boom kan namelijk erg hoog en ook breed worden.

In de winter zie je de mooie kleuren van de boom dus terugkomen bij de vijvers en meren.

Jarenlang plezier met deze boom

De treurwilg is één van de eerste bomen die in het voorjaar bladeren krijgt. Deze bladeren zijn dan groen.
Eerst zijn de bladeren frisgroen en vervolgens zullen ze donkergroen worden. Nu zijn de bladeren redelijk kleurrijk, omdat ze ook nog grijs zijn aan de onderkant van het blad. Hiernaast hebben de bladeren in de herfst dus de gele en oranje kleuren.
De boom kan goed tegen de winter en kan wel honderden jaren mee. Het is dus een prachtige boom die jarenlang plezier geeft!

Gele bloemen en bijen

De gouden regen heeft allemaal goudgele bloemen die in het voorjaar in trosjes aan de boom komen. Hier heeft de boom dan ook zijn bijzondere naam aan te danken.
Deze bloemen zien er niet alleen mooi uit, maar ruiken ook nog eens lekker! Een win-winsituatie dus.
De bladeren van de boom bestaan uit drie delen en worden in de herfst mooi bruin.
De boom is geschikt voor elke tuin en trekt ook nog eens bijtjes aan. Het klinkt dus als een hele fijne boom en een uitstekende investering voor de tuin!