Vaak wordt gedacht dat kunstgras altijd in een tuin gebruikt moet worden. Dit is echter helemaal niet waar! Er zijn verschillende plekken rond woningen waar het kunstgras kan worden ingezet, om bijvoorbeeld een speelplek voor de kinderen te creëren. Je kunt het kunstgras bijvoorbeeld ook op een dakterras leggen, of op een balkon. Veel aanbieders van dit type gras bieden de mogelijkheid om het gazon op maat voor je samen te stellen. Zo sluit het gazon straks naadloos aan bij de beschikbare ruimte op je dakterras of balkon. Een gazon met kunstgras hoeft logischerwijs helemaal niet groot te zijn!

Tip: leg een klein vierkantje van kunstgras in de tuin aan. Zo hebben je kinderen een plek waar ze kunnen voetballen, zonder het gazon met echt gras te beschadigen.

Voordelen van kunstgras bij je woning

Het feit dat je kunstgras overal rond je woning kunt laten leggen, is een van de belangrijkste voordelen hiervan. Dit is echter niet de enige reden om voor kunstgras te kiezen. Denk ook aan het feit dat kunstgras onderhoudsarm is. Bij echt gras zal het gazon regelmatig gemaaid moeten worden. Evenals dat je af en toe distels en paardenbloemen uit het gazon moet trekken. Iets wat bij een gazon van kunstgras niet noodzakelijk is. Daarbij blijft het gazon in het originele formaat en zal het gras niet naar de plantenborders uitbreiden. Iets wat bij echt gras vaak wel gebeurt! Tot grote ergernis van veel woningbezitters, die het gras eens in de zoveel tijd moeten afsteken aan de randen.