Wellicht ken je dit type vloer wel van vroeger: de visgraat vloer is een prachtige vloer met houtstructuur waarbij een zigzaggend patroon, ook wel het visgraat patroon genoemd. Deze vloeren waren vooral voor de rijken weggelegd, ze waren erg duur. Passen deze vloeren tegenwoordig nog bij de interieurs? En wat zijn de mogelijkheden?

Landelijk

Visgraat vloeren passen erg goed bij de huidige trends, ze zijn terug van weggeweest. Je vindt de vloeren in vooral landelijke interieurs, dat is ook niet zo gek, de uitstraling van hout met diverse prachtige patronen oogt warm en chique tegelijkertijd. Daarbij zijn de vloeren makkelijk zelf te plaatsen met handige kliksystemen. Vroeger moesten de latjes vastgespijkerd worden en was je een aanzienlijke tijd bezig, dat is dus niet meer zo. Daarbij is deze vloer nu voor de meeste huishoudens betaalbaar, haal dus deze mooi stijl in huis!

Mogelijkheden

Een visgraat vloer is in diverse uitvoeringen beschikbaar. Je kunt zo makkelijk kiezen voor een lichte of toch donkere uitvoering in de kamer. Kijk goed naar het contrast waarbij je de meubels kunt laten opvallen. Naast de verschillende kleuren kan je ook kijken naar de diverse structuren van het hout. En hou je van authentiek? Of toch liever geolied? Ook hier heb je een keuze in qua afwerking. Kijk dus bij de vloer expert naar de mogelijkheden en bekijk ook diverse interieurs met elk hun eigen look & feel. Hierdoor kan je zelf een idee krijgen wat bij jouw huis goed past.

PVC

De looks van een visgraat vloer met nog extra voordelen? Het kan met een PVC visgraat vloer. Dit is een variant waarbij de vloer met een ander materiaal gemaakt wordt, maar nog steeds de authentieke uitstraling heeft van hout. Het voordeel is dat je dit materiaal erg makkelijk kunt schoonmaken en dit materiaal niet werkt, dus ook in vochtige ruimtes te gebruiken is.

Onderhoud

Afhankelijk van het soort materiaal van de vloer is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Bij PVC is de noodzaak lager dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van hout. De vloer zal bij goed onderhoud een mooie uitstraling blijven geven. Vuil en vlekken zullen ook minder de kans krijgen om in te trekken. Vaak is een mild schoonmaakmiddel voldoende voor de normale schoonmaak. Voor de afwerking is een onderhoudsolie aanbevolen. Dit zal vooral de eerste jaren een positief effect hebben op de vloer.