Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Als je al langere tijd hebt zitten nadenken over het opknappen van de tuin heb je vast al een paar ideeën. Misschien wil je een moderne tuin creëren met veel hout of wil je misschien wel veel planten in je tuin. Maar heb je wel eens gedacht aan het creëren van de ultieme relaxtuin. Zeg nou eerlijk, dit klinkt erg goed, toch? Een tuin waar je helemaal tot rust kunt komen na die drukke werkdag. Wij vertellen je hoe je een relaxtuin kunt maken.

Een terras met loungebank

Als je denkt aan een relaxtuin denk je ook aan een terras. Een terras kan bijna niet ontbreken in de tuin. Je kunt hier heerlijk een glaasje wijn drinken met je vrienden, maar ook gezellig eten met je gezin. Kies voor tegels of een houten vlonder. De keuze ligt helemaal bij jouw eigen stijl; kies wat jij mooi vindt. Om een echt relax terras te maken, kun je ervoor kiezen om een loungebank neer te zetten. Maar ook een mooie grote tafel met een paar zachte stoelen kunnen al direct een relax gevoel geven.

Een chillplek in de tuin

Op het terras kan je natuurlijk erg goed loungen, maar misschien wil je ook nog een ander relaxhoekje creëren in je tuin. Dit kan! Je kunt natuurlijk ergens in de tuin een stoeltje neerzetten waar je lekker een boek in kunt lezen, maar je kunt het ook goed doen met een hangmat. Als je aan een hangmat denkt, denk je gelijk aan relaxen, toch? Je kunt er heerlijk een boek in lezen, maar je kunt er ook helemaal tot rust komen. Heb je geen bomen in je tuin staan en kun je de hangmat nergens aan bevestigen? Geen zorgen, een hangmat met standaard biedt uitkomst.

Mooie planten

Groen in de tuin zorgt voor rust. En in een relaxtuin wil je juist rust creëren. Beplanting in de tuin is dan ook erg belangrijk. Kies voor een groene basis, maar ook wat vrolijke kleurtjes kunnen geen kwaad. Kies bijvoorbeeld voor hortensia’s of ga voor siergrassen. Heb je geen groene vingers? Dan kun je er ook voor kiezen om een aantal bloembakken neer te zetten. Deze plantenbakken zorgen vaak voor een beetje meer sfeer in de tuin en bovendien groeien ook veel planten goed in bakken.