Ziet je vloer er niet meer zo mooi uit als vroeger? Dan kun je er voor kiezen de vloer te schuren en te lakken. Als je de tijd kunt vrijmaken, kun je het zelf doen of het werk uitbesteden aan een professional. Besluit je het zelf te doen? Wij geven je hier enkele tips bij het lakken en schuren van parketvloeren.

  1. Zorg er voor dat je de vloer vrijmaakt. Verplaats de meubels en vloerkleden om vrij te werken. Je voorkomt hierdoor dat de meubels en vloerkleden vuil en gevlekt raken.
  2. De vloer van alle stof ontdoen en vetvrij maken. In de handel zijn er speciale schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen verkrijgbaar. Voor elke type parketvloer heb je het juiste schoonmaakmiddel.
  3. Gebruik niet teveel water bij de schoonmaak. Dit is schadelijk voor het hout. Laat de vloer goed drogen voor je met de volgende stap begint.
  4. Gebruik een geschikte schuurpapier. Voor grote oppervlaktes kun je liever een schuurmachine gebruiken. Begin eerst diagonaal te schuren en later in rechte lijnen.
  5. Ongewenste gaten in de vloer kun je dichten met daarvoor bestemde vuller.
  6. Veeg de vloer weer schoon tot die stofvrij is en indien nodig met een vochtige doek afnemen.
  7. Breng de lak aan en werk die netjes af. Een tweede laag is misschien ook nodig. Lees de instructies van de producent. Laat de lak volledig drogen voordat je de meubels en vloerkleden terugplaatst.

Gefeliciteerd doe-het-zelver met je nieuwe parketvloer! Uitbesteden kan natuurlijk ook via: https://frieslandparket.nl/vloeren/schuren-lakken-en-oli%C3%ABn